Skip to main content

Steeds meer mensen kiezen warmtepompsystemen voor het verwarmen en koelen van hun woningen. Een populaire variant van de warmtepomp is de warmtepomp met bronboring. 

Efficiëntie en besparingen

Een warmtepomp met bronboring maakt gebruik van de constante temperatuur diep onder de grond als warmtebron. In tegenstelling tot de buitenlucht, waar de temperatuur sterk kan variëren, blijft de temperatuur van de grond relatief stabiel. Dit resulteert in een veel hogere efficiëntie en energiebesparingen. Met een warmtepomp met bronboring kun je tot wel 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Door te kiezen voor een warmtepomp verminder je jouw CO2-uitstoot aanzienlijk. In plaats van fossiele brandstoffen te verbranden, maakt de warmtepomp gebruik van hernieuwbare energie uit de grond. Dit draagt bij aan de vermindering van de impact op het milieu en helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Bovendien komen er bij het gebruik van een warmtepomp met bronboring geen schadelijke emissies vrij, waardoor de luchtkwaliteit in en rondom je huis verbetert.

Geen buitenunit en geluidsoverlast

Een ander voordeel van een warmtepomp en boring is dat er geen buitenunit nodig is, in tegenstelling tot lucht/water-warmtepompen. Dit betekent dat er geen lelijke en luidruchtige units aan de buitenkant van je woning geïnstalleerd hoeven te worden. 

Hierdoor wordt het uitzicht van je huis niet aangetast en wordt mogelijke geluidsoverlast voorkomen. Bovendien werkt de warmtepomp met bronboring fluisterstil, waardoor je kunt genieten van een rustige en comfortabele omgeving.

Flexibiliteit en ruimtebesparing

Met een warmtepomp met bronboring ben je niet afhankelijk van de beschikbaarheid van buitenlucht. Dit maakt het systeem flexibeler en betrouwbaarder, ongeacht de weersomstandigheden. 

Daarnaast neemt een warmtepomp veel minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een traditionele cv-ketel. De installatie kan vaak in de kelder of in de tuin worden geplaatst, waardoor je waardevolle binnenruimte bespaart.

Koelmogelijkheden

Naast het verwarmen van je huis kan een warmtepomp met bronboring ook dienen als een efficiënt koelsysteem. Het systeem kan de warmte uit je huis halen en deze afvoeren naar de bronboring, waardoor je huis koeler blijft tijdens warme zomerdagen. Dit elimineert de noodzaak van aparte airconditioningssystemen, waardoor je opnieuw kosten en ruimte bespaart.

Comfortabel, duurzaam en energiezuinig huis

Een warmtepomp met bronboring is een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte oplossing voor het verwarmen en koelen van hun woning. 

Neem contact op met ARA Boringen om de mogelijkheden en geschiktheid van een warmtepomp  voor jouw specifieke situatie te bespreken. Maak een weloverwogen keuze voor een comfortabel, duurzaam en energiezuinig huis.

Benieuwd of uw huis geschikt is voor verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01