Skip to main content
ARA Boringen
5.0
Based on 20 reviews
powered by Google
Oscar PostOscar Post
19:13 08 Apr 24
In 2022 besloten om van het gas af te gaan en over te gaan op warmte via geothermie. ARA Boringen benadert wat er mogelijk is voor mijn woning uit 1893. Vragenlijst van hun ingevuld en daaruit bleek dat ik mijn woning nog na moest isoleren op een aantal delen. ARA Boringen heeft de berekeningen gedaan voor de geothermische boring en daaruit bleek dat ik 2 boringen van 180 meter voor mijn woning en atelier nodig had. Zij hebben de melding bij de omgevingsdienst verzorgd. Eind 2022 zijn er 2 boringen in mijn voortuin gemaakt die 8 meter uit elkaar liggen en is de aansluiting klaargelegd onder mijn fundering. Ik was bang dat het boren wel wat troep zou veroorzaken maar ze werkten heel netjes. Niks geen troep, bestrating weer netjes dichtgemaakt en het zand wat met het boren omhoog komt door hun laten afvoeren. Begin 2023 is de warmtepomp, een Calaibra 12 van Thermia 3Kw, geïnstalleerd in mijn technische ruimte (1 x 2 meter). Ik was verbaasd dat ze het geïnstalleerd kregen in deze ruimte. Knap stukje werk van de heren. Na het spoelen en vullen van de leiding met water en glycol aangesloten op de warmtepomp.Zelf alle aansluitingen op mijn vloerverwarmingssysteem en de 32 mm leiding naar het atelier verzorgd. Tevens een waterontharder er tussen gezet omdat de waterhardheid hier op 9,3 zit in de Zaanstreek.Deze Thermia Calibra 12 vervangt mijn CW6 gasketel volledig. Levert voldoende warm water om 2 stortdouches tegelijk te gebruiken. In de woning is het in de wintermaanden heerlijk warm en zomers een genot om thuis te komen in een gekoelde woning.Maakt nagenoeg geen lawaai in tegenstelling tot alle buitenunits die je tegenwoordig ziet. Hij is vrijwel onderhoudsvrij. Als je hem aanmeld kunnen zij hem eventueel uitlezen en een storing verhelpen op afstand. Tot op heden geen problemen gehad. Heel erg blij dat we dit door ARA Boringen hebben laten uitvoeren. Stuk voor stuk vaklui die weten wat ze doen.
Peter VrolingPeter Vroling
08:02 27 Mar 24
ARA boringen is een prima bedrijf die kwaliteit levert.Ze luisteren naar de klant en geven goed advies.De projecten worden netjes opgeleverd.
Siegfried JansenSiegfried Jansen
21:08 26 Mar 24
Professionele, vriendelijke en behulpzame vakmensen. Een Aanrader!De bodemwarmtepomp werkt naar tevredenheid. Geen problemen. Ziet er ook mooi uit.
Marcel DuijnisveldMarcel Duijnisveld
12:04 21 Mar 24
ARA boringen is een heel prettig bedrijf om mee samen te werken.Het is een familiebedrijf dat alles in eigen beheer heeft, dus zowel de boring als de installatie van de warmtepomp binnen.Bij de offerte-aanvraag geven ze duidelijk aan welke informatie ze nodig hebben, waardoor je een overzichtelijke offerte krijgt zonder verassingen.Als de opdracht gegeven is krijg je een planning die behoorlijk klopt, en als je vragen hebt zijn ze goed bereikbaar.De mensen van ARA boringen zijn prettig om over de vloer te krijgen en nemen alle tijd om alles uit te leggen.Wij zijn erg blij met de warmtepomp die werkt op bodem warmte, die dus ook kan koelen in de zomer!
Kees SchoorlKees Schoorl
07:23 19 Mar 24
Ara boringen hebben de verwachtingen voor het plaatsen van de warmtepomp meer dan waargemaakt. Deze vakmensen verzorgen dit proces van A tot Z , het maken van de calculatie en het verzorgen van de boring met mooie moderne machines , tot het plaatsen en aansluiten en inregelen van de warmtepomp. En het resultaat mag er wezen , de hele winter een comfortabel verwarmd huis gehad , met een laag energieverbruik. Top gedaan door de mannen van ARA !
Company Musix For YouCompany Musix For You
20:09 14 Mar 24
Fantastisch vakkundig familiebedrijf. Echte aanrader voor aardwarmte installaties. ,Zeer klantvriendelijk bedrijf, ze leggen alles goed uit van tevoren. Verwrwarming deed perfect in de winter!Alles liep heel efficiënt en goed met boren en installatie, ook nazorg. Problemen, alstoevallig er waren snel en vakkundig opgelost.We zijn heel blij met deze manier van verwarmen-koelen. Dank ARA Boringen voor jullie bijdrage hieraan!!
Arjan in 't AnkerArjan in 't Anker
19:37 13 Mar 24
Ara heeft in onze voortuin een bron geboord van 150m voor onze warmtepomp. Professioneel team, prettige communicatie en goede prijs. Ik beveel dit bedrijf daarom ook van harte aan…
Pieter HornsveldPieter Hornsveld
15:34 13 Mar 24
Mooi bedrijf, in 2022/23 ze hebben onze warmtepomp met aardwarmte geïnstalleerd. Dus 2 putten van 180m geslagen, hele installatie in de garage geïnstalleerd en operationeel gemaakt. Warmtepomp werkt zeer goed en Ara boringen komt af en toe langs voor ‘after care’ om de afstelling te controleren en waar nodig aan te passen. Fijne medewerkers, netjes, vriendelijk en altijd goed bereikbaar!
js_loader

Eigenlijk had ik de warmtepomp uit mijn hoofd gezet vanwege de prijs, totdat ik in contact kwam met ARA boringen. Zij kwamen met een hele mooie offerte en namen de tijd om het proces uit te leggen.
Ze bieden een volledig systeem aan, van alle meldingen, tot en met de grondboring en installatie van de warmtepomp en heb je dus maar met 1 partij te maken. De installatie werkt naar volle tevredenheid, ook ’s winters is het comfortabel in huis.
Vanwege de combinatie met mijn zonnepanelen heb ik nu nul kosten voor mijn energie en draag ik bij aan een beter milieu, ook na afschaf saldering zullen de kosten laag blijven

Jan uit HeemskerkProduct: Totaal systeem, Boring plus Thermia warmtepomp

ARA boringen heeft bij ons de grondboring gedaan en de bodemlus aangelegdWe zijn zeer tevreden over hoe het team zijn werk heeft gedaan, de communicatie was duidelijk en het project is schoon en goed werkend opgeleverd (kijk ook even naar de film daarvoor op deze website). De grondbron is ook netjes berekend met uitleg van de parameters en heeft zich heel erg goed gehouden. Wij zijn zeer tevreden over ARA en over ons energiesysteem. Een grondbron voor je warmtepomp is echt een aanrader.

Pascal uit Oostzaanproduct: Grond boring op een krappe boor ruimte

Het systeem werkt naar tevredenheid, alleen de radiatoren moeten nog worden ingesteld voor koeling met zone regeling. Ook dit gaat ARA nog aanleggen en inregelen.
De aanleg zelf was een grotere operatie dan we hadden verwacht, ze komen met groot materieel in de tuin, maar het team heeft het netjes gedaan. De communicatie was duidelijk, vragen werden beantwoordt en het team was altijd meewerkend om wensen in te willigen.

Michiel uit WormerProduct: totaal systeem, boring plus Thermia warmtepomp

Wij wonen in een monumentaal pand uit 1890 met nog gietijzeren radiatoren, en het systeem werkt boven verwachting goed. Zowel voor verwarmen als voor koelen is de capaciteit ruim voldoende. Het contact met ARA boringen was heel fijn, een open en heldere communicatie, ze zijn goed bereikbaar. De technische informatie die we hebben ontvangen was compleet en informatief. Het hele proces is stressvrij verlopen. Het boren was in 1 dag gedaan en het verleggen van de leidingen in huis en het plaatsen van de warmtepomp ging in goed overleg en is heel netjes gedaan. Een top bedrijf wat ik iedereen zou aanraden.

Pim uit AndelProduct: volledig systeem, boring plus Thermia warmtepomp

De prijs kwaliteit verhouding voor de boringen is gewoon goed. Dat Ara bij in ons buurt gevestigd is en dat ze een flexibel familie bedrijf zijn zien we als een groot voordeel.
In Hoorn hadden we een gecompliceerd project door de korte doorlooptijd en specifieke eisen op locatie, mar door de flexibiliteit bij het ontwerpen van het systeem en de grote inzet van het boorteam hebben we toch het project op tijd tot een goed einde gebracht.

Vroling BV, InstallateurProduct: B2B, grondboringen en verlegwerk

De flexibiliteit van een klein familie bedrijf spreekt ons erg aan, de jongens van het boor- en installatie-team zijn behulpzaam en communicatief. De korte lijnen, de flexibiliteit en één aanspreek punt voor het boren en plaatsen van de warmtepomp werkt voor ons heel goed. Voor projecten is het heel prettig dat er zowel bodem als lucht warmtepompen geplaatst kunnen worden door ARA boringen.

Houtenhuizen.nu, aannemerproduct: B2B, plaatsen volledig systeem

Benieuwd of uw huis geschikt is voor  verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01