Skip to main content
Over ARA Boringen - Experts in aardwarmte installatie voor bedrijven. Wij realiseren en begeleiden het complete proces van duurzame aardwarmte installatie bedrijven

Gesloten Bodem Energie Systeem installatie voor bedrijven

Welkom bij Ara Boringen, dé specialist op het gebied van duurzaam verwarmd wonen. Wij zijn een gecertificeerd boorbedrijf met ruime ervaring in het realiseren van aardwarmteboringen en het aanleggen van bodembronnen voor warmtepompen.

Waarom kiezen voor ARA Boringen?

Projecten en/of utiliteit

Bij een nieuwbouw of renovatie project staan de partijen voor de vraag hoe de beste energieprestatie tegen de laagste kosten kan worden behaald.

Vanwege de huidige prestatie eisen is een warmtepomp met bodemenergie een steeds vaker gekozen optie, ook in utiliteitsgebouwen. De overheid stimuleert de aanschaf van een warmtepomp middels subsidies, het is een duurzaam en veelzijdig systeem omdat het naast verwarmen van de woning ook kan koelen en voorzien in tapwater.

Ten opzichte van traditionele systemen is de marge waarbij een warmtepomp goed werkt veel kleiner, kleine ontwerpfouten kunnen dan leiden naar een sub optimaal en niet comfortabel systeem. Bovendien werkt een gesloten bodem energie systeem gedurende vier seizoenen en is naregeling soms nodig.

​Daarom is het van belang om zowel bij de ontwerpfase als bij het hele installatie traject (en daarna) samen te werken met een expertise partij.

ARA Boringen heeft nu ruim 5 jaar ervaring met het ontwerpen, installeren en inregelen van gesloten bodem energie systemen. We zijn gecertificeerd voor de grondboring en bovengrondse installatie. We hebben ruime ervaring in het samenwerken met aannemers en installateurs. Dit kan op verschillende manieren, wij leveren complete systemen, maar kunnen ook adviseren bij ontwerp, of enkel een boring uitvoeren of enkel een warmtepomp plaatsen.

Thermia warmtepompen

Ara Boringen is premium partner van de Zweedse Thermia warmtepompen. Thermia bestaat al sinds 1923 en is een pionier op het gebied van bodemenergie. In Zweden wordt deze techniek al decennialang veelvuldig toegepast en ze produceren bewezen producten voor de particuliere markt.

Thermia levert modulaire warmtepompen van 7, 12 of 18 kW. De gangbare modellen zijn uitgerust met een intern boilervat van 184 liter, wat resulteert in bijna 300 liter tapwater. Dit is ruim voldoende voor een huishouden van 5 personen bij normaal gebruik.

Indien gewenst kan er een externe boiler worden toegevoegd die ook door de warmtepomp wordt verwarmd. De pompen maken gebruik van het milieuvriendelijkere koelgas R452B en behoren tot de stilste op de markt (29-42 dB, vergelijkbaar met een koelkast).

De voordelen van aardwarmte installaties op een rijtje

 • Totaal comfort: verwarming
 • Waardevermeedering huis
 • Warm water én koeling-forse besparing op energiekosten
 • Flinke reductie van CO2-uitstoot-draagt bij aan beter milieu
 • Geen gasaansluiting, geen rookgasafvoer
 • Onafhankelijk van gaslevering voor verwarming
 • Continu optimale afstelling
 • Altijd een behaaglijk klimaat in huis
 • Gegarandeerd constante temperatuur
 • Doordachte degelijkheid
 • Compleet met alle service van ARA Boringen

Contact

Als u geïnteresseerd bent in samenwerking met ARA Boringen neem dan contact op via info@araboringen.nl of bel 06 39632486

Benieuwd of uw huis geschikt is voor verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01