Skip to main content
Aarwarmte particulier: Ontdek de voordelen van aardwarmte. Laat ARA Boringen uw duurzame energieoplossing realiseren.

Ontdek de voordelen van bodem energie met ARA Boringen

ARA Boringen neemt alle zorgen uit handen door het volledige proces van een bodem energie systeem realisatie voor u uit te voeren en te begeleiden.

 • Onze specialistische software stelt ons in staat om een systeem te ontwerpen dat specifiek is afgestemd op uw woning en behoeften, zoals het benodigde vermogen, de diepte van de boring, het verleggen van leidingen, zone regeling, de installatie van een buffervat en de tapwaterbehoefte. Dit maatwerk ziet u terug in onze gedetailleerde offerte.
 • Indien nodig kunnen wij ook een warmteverliesberekening verzorgen en de benodigde aanpassingen aan uw bestaande afgiftesysteem maken

Een werkend systeem binnen 4 maanden

 • Zodra u ons de opdracht geeft, zorgen wij ervoor dat u binnen 4 maanden kunt genieten van een volledig werkend aardwarmte systeem. 
 • ARA boringen neemt  tevens de verantwoordelijkheid voor de benodigde meldingen en vergunningen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Stappen naar aardwarmte voor particulieren

 • Het proces begint met de grondboring, wat doorgaans ongeveer 2 dagen in beslag neemt. In overleg bepalen we de meest gunstige positie, die minimaal 1,5 meter van de gevel op uw eigen terrein moet zijn. Indien nodig wordt er op minimaal 7 meter afstand een tweede lus geplaatst.
 • Vervolgens verzorgen we het verleggen van de lussen naar de technische ruimte en verbinden we ze. De hoofdleidingen worden via een mantelbuis vanaf de lus naar de technische ruimte geleid. Indien nodig kunnen we ook door de fundering boren. De leidingen worden elektro-lassen aan elkaar verbonden voor een betrouwbare verbinding. Het systeem wordt gevuld met glycol vloeistof en getest op lekkage.
 • De laatste stap omvat de installatie van de warmtepomp en de aansluiting op uw afgiftesysteem. De warmtepomp en bijbehorende componenten (zoals een expansievat, leidingen en eventueel een buffervat) vereisen een ruimte van 100 x 80 x 190 cm (B x D x H). De vloer moet een draagvermogen van 360 kg/m² hebben. In overleg met onze monteur wordt de gewenste temperatuur ingesteld, wordt het systeem uitgelegd en kunnen indien gewenst verschillende zones worden ingesteld.

Efficiënt en betrouwbaar aardwarmte systeem voor particulieren

Warmtepomp

 • De warmtepomp kan eenvoudig worden bediend via een app en bij voorkeur wordt deze door ARA gemonitord, zodat we op afstand kunnen zorgen dat de warmtepomp efficiënt zijn werk doet.
 • Ara boringen biedt een garantie van 2 jaar op de warmtepomp, 10 jaar op het ondergrondse systeem en 25 jaar op de levering van energie uit de bron. Daarnaast kunnen we ook een onderhoudscontract voor u verzorgen.

Thermia warmtepompen

Ara Boringen is premium partner van de Zweedse Thermia warmtepompen. Thermia bestaat al sinds 1923 en is een pionier op het gebied van bodemenergie. In Zweden wordt deze techniek al decennialang veelvuldig toegepast en ze produceren bewezen producten voor de particuliere markt.

Thermia levert modulaire warmtepompen van 7, 12 of 18 kW. De gangbare modellen zijn uitgerust met een intern boilervat van 184 liter, wat resulteert in bijna 300 liter tapwater. Dit is ruim voldoende voor een huishouden van 5 personen bij normaal gebruik. 

Indien gewenst kan er een externe boiler worden toegevoegd die ook door de warmtepomp wordt verwarmd. De pompen maken gebruik van het milieuvriendelijkere koelgas R452B en behoren tot de stilste op de markt (29-42 dB, vergelijkbaar met een koelkast).

Flexibel

ARA Boringen kan voor uw een geheel systeem leveren, van ontwerp tot installatie en naregeling. Maar als u al een aannemer of installateur in de arm heeft genomen kunnen wij ook alleen de boring of alleen de plaatsing van de warmtepomp regelen. Omdat wij voor alle aspecten zijn gecertificeerd en ervaring hebben in het samenwerken met installateurs of aannemers zijn wij ook flexibel om een gedeelte van het traject voor u te regelen.

De voordelen van aardwarmte installaties op een rijtje

 • Totaal comfort: verwarming
 • Waardevermeedering huis
 • Warm water én koeling-forse besparing op energiekosten
 • Flinke reductie van CO2-uitstoot-draagt bij aan beter milieu
 • Geen gasaansluiting, geen rookgasafvoer
 • Onafhankelijk van gaslevering voor verwarming
 • Continu optimale afstelling
 • Altijd een behaaglijk klimaat in huis
 • Gegarandeerd constante temperatuur
 • Doordachte degelijkheid
 • Compleet met alle service van ARA Boringen

Ook uw huis verwarmen met aardwarmte?

Neem vandaag nog contact op met ARA Boringen om de mogelijkheden van aardwarmte voor uw woning of bedrijf te bespreken. Ontdek hoe u kunt profiteren van de voordelen van aardwarmte en laat ons u begeleiden bij het realiseren van een efficiënt en duurzaam systeem dat aan al uw behoeften voldoet.

Benieuwd of uw huis geschikt is voor verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01