Skip to main content

Ontdek de complete oplossing voor verwarmings- en koelingssystemen voor woningen. ARA Boringen is dé expert in duurzaam verwarmd wonen. Dit gecertificeerde boorbedrijf beschikt over uitgebreide ervaring in het uitvoeren van aardwarmteboringen en het installeren van warmtepompen.

Waarom ARA Boringen?

ARA Boringen is een van de weinige partijen in de markt die een totaaloplossing voor grondgebonden verwarmingssystemen kan bieden. Van aardwarmte boringen, installatie tot aansluiting op uw bestaande verwarmingssysteem. 

We hebben alle kennis en techniek in eigen huis. We hebben een jarenlange expertise opgebouwd met de aanleg van dit soort systemen, zowel voor utiliteitsbouw als voor particuliere nieuwbouw en bestaande woningen.

Een groene toekomst begint onder onze voeten

Omdat ARA Boringen alles zelf doet, betekent dit dat de aanleg van het systeem gemiddeld binnen drie weken gerealiseerd is. 

Uiteraard beschikken we over alle benodigde certificaten* en bieden we een garantie van vijfentwintig jaar voor de energetische prestaties van ons bodemsysteem.

*Certificaten BRL6000/21, BRL11000, BRL 2100, ISO 9001 en VCA Vol

Hoe gaan wij te werk?

1. Kennismakingsgesprek

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om uw wensen en behoeften te bespreken. Tijdens dit gesprek beoordelen we of uw huis geschikt is voor een warmtepomp.

2. Is uw huis geschikt voor een warmtepomp?

We voeren een grondige evaluatie uit om te bepalen of uw woning geschikt is voor een warmtepompsysteem. Hierbij kijken we naar de isolatie, het huidige verwarmingssysteem en de beschikbare ruimte voor installatie.

3. Offerte aanvragen

Op basis van de verzamelde informatie stellen we een gedetailleerde offerte op. Hiervoor hebben we informatie nodig over het gebouw, de huidige verbruiker(s), en de locatie en samenstelling van de ondergrond.

4. Opdracht bevestigd

Zodra u akkoord gaat met de offerte, bevestigen we de opdracht en plannen we de werkzaamheden in. We wachten op de formele bevestiging van uw aanvraag voordat we verder gaan.

5. Aardwarmte boring en lus in de grond

Onze gecertificeerde specialisten voeren de aardwarmteboring uit en plaatsen de lus in de grond. Dit is een cruciale stap om de warmte uit de aarde te kunnen halen.

6. Verlegwerk

We zorgen voor het verleggen van leidingen en aanpassingen die nodig zijn om de warmtepomp aan te sluiten op uw bestaande verwarmingssysteem.

7. Installatie van warmtepomp

Verrvolgens installeren we de warmtepomp en zorgen we voor een naadloze integratie met uw verwarmings- en koelsysteem. We testen het systeem grondig om te garanderen dat alles optimaal functioneert.

8. Subsidie aanvragen

Tot slot helpen we u bij het aanvragen van eventuele subsidies waar u recht op heeft. Dit kan de totale kosten van de installatie aanzienlijk verlagen.

Door dit stapsgewijze proces zorgen we ervoor dat uw nieuwe verwarmings- en koelingssysteem efficiënt, duurzaam en betrouwbaar is.

Grondgeboden warmtepomp

Een grondgebonden verwarmingssystem is de meest duurzame oplossing om uw huis te verwarmen en koelen. In tegenstelling tot andere systemen is dit de meest energie-efficiente oplossing. Dit system haalt de energie uit de bodem.Elke kilowatt energie levert een viervoudig rendement op qua verwarming en een twintigvoud aan koeling. Er is geen enkel verwarmingssysteem dat zo effectief is!

Duurzaam verwarmen, kosteloos koelen – dat is de kracht van bodemenergie

Aardwarmte boringen zijn echt onze specialiteit. Dankzij onze geavanceerde techniek is een boorgat van 300 meter eerder een regel dan uitzondering. Dit is belangrijk, want iedere meter dieper geeft direct extra rendement aan uw verwarmingssysteem.

Thermia Waterpompen

Bij ARA Boringen werken we exclusief met Thermia warmtepompen. Deze Zweedse leverancier heeft zich sinds 1973 bewezen met de meest efficiënte en duurzame warmtepompen. Er is geen betrouwbaarder systeem om uw huis te verwarmen en op elk moment van de dag heet water uit de kraan te krijgen.

Interesse in verwarming uit de grond?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Binnen enkele momenten ziet u of uw woonsituatie geschikt is voor de aanleg van een grondgebonden verwarmingssysteem.