Skip to main content
Wat kost een compleet grondgebonden warmtepompsysteem (grondboring, levering en installatie van warmtepomp)? Neem contact op met ARA Boringen

Wat kost een compleet grondgebonden warmtepompsysteem (grondboring, levering en installatie van warmtepomp)

Denkt u aan duurzaam, gasvrij wonen? Dan kan een grondgebonden warmtepomp, gefundeerd door aardwarmte, een uitstekende keuze zijn.

Ook voor bestaande woningen kan een bodemwarmtepomp vaak worden geïnstalleerd, mits de boring op de betreffende locatie kan worden uitgevoerd. Deze boringen vinden vaak plaats in de tuin of op de oprit.

Voordelen van compleet grondgebonden warmtepompsysteem

 • Verwarming en goedkope koeling
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog en constant rendement
 • Geen buitenunit nodig
 • Geen geluidsoverlast zoals bij lucht warmtepomp
 • Lage maandelijkse energielasten
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke reductie van CO2-uitstoot-draagt bij aan beter milieu
 • Onafhankelijk van gaslevering voor verwarming
 • Altijd een behaaglijk klimaat in huis
 • Compleet met alle service van ARA Boringen

Wat kost een compleet grondgebonden warmtepompsysteem (grondboring, levering en installatie van warmtepomp)?

Grondgebonden warmtepomp systeem

Gem. prijs*

    Gemiddelde prijs systeem

€ 30.000 – 40.000

 

 • Klein (<150m²):

        € 25 000 – 30 000 

 

 • Middel(150-25 m²)  

           € 30 000 – 40 000 

       

 • Groot (250m²>)

          € 40 000 en meer

*zonder subsidie

Een bodemwarmtepomp kopen is een flinke investering. Wilt u de exacte prijs weten van uw warmtepomp en uitgebreid advies ontvangen? Vraag dan een gratis warmtepomp met grondboring offerte aan.

Hoe worden de prijzen van bodemwarmtepompen berekend?

De prijs van een warmtepomp wordt hoofdzakelijk bepaald door het benodigde energieverbruik van het huis en de gebruikers. Heb je een heel groot huis heb je meer energie nodig en wordt je systeem duurder. Woon je met meerdere mensen in één huis, dan moet je warmtepomp genoeg vermogen hebben zodat iedereen kan douchen.

Grondgebonden warmtepomp met gesloten bron

Een grondgebonden warmtepomp maakt gebruik van een gesloten, verticale bodemcollector als warmtebron. Door middel van een boring wordt een gesloten buizensysteem geïnstalleerd in de vorm van lussen, die doorgaans een diepte bereiken van 100 tot 250 meter. De specifieke diepte hangt af van de grondsoort en het benodigde vermogen van de warmtepomp.

Een mengsel van water en milieuvriendelijk glycol (vorstvrij) wordt door deze buizen gepompt. Dit mengsel, ook wel bekend als brine, onttrekt warmte uit de bodem en transporteert deze naar de warmtepomp. De warmtepomp haalt vervolgens de warmte uit de vloeistof met behulp van een warmtewisselaar, waarna de warmte wordt gebruikt om het huis te verwarmen of warm water te leveren.

ARA Boringen

Als u geïnteresseerd bent in het laten boren en aanleggen van een aardwarmtepomp in Noord-Holland, kunt u eenvoudig een offerte aanvragen bij ARA Boringen.

 • Vul het offerteformulier in: vul alle relevante gegevens in met betrekking tot uw warmtepomp behoeften en locatie in Noord-Holland.
 • Ontvang uw offerte: Na ontvangst van uw offerteaanvraag zal het team van ARA Boringen contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en een gedetailleerde offerte op maat op te stellen.

Het boren en aanleggen van een warmtepompinstallatie in Noord-Holland biedt tal van voordelen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en comfort. Met de professionele diensten van ARA Boringen kunt u ervoor zorgen dat uw warmtepompsysteem efficiënt wordt geïnstalleerd en voldoet aan de specifieke vereisten van uw woning. 

Neem vandaag nog contact op met ARA Boringen om een offerte aardwarmtepomp aan te vragen en uw weg naar een duurzamere toekomst te starten.

Benieuwd of uw huis geschikt is voor  verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01