Skip to main content
Geniet binnen 4 maanden van een werkend aardwarmtesysteem. ARA Boringen verzorgt het de installatie aardwarmte Vraag nu een offerte aan

Een werkend systeem binnen 4 maanden

Zodra u ons de opdracht geeft, zorgen wij ervoor dat u binnen 4 maanden kunt genieten van een volledig werkend aardwarmtesysteem. Dit geldt voor de meest reguliere warmtepomp, zwaardere pompen hebben momenteel een langere levertijd. ARA Boringen neemt tevens de verantwoordelijkheid voor de benodigde meldingen en vergunningen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Aardwarmte installatie

ARA Boringen neemt alle zorgen uit handen door het volledige proces van aardwarmte realisatie voor u uit te voeren en te begeleiden. Onze specialistische software stelt ons in staat om een systeem te ontwerpen dat specifiek is afgestemd op uw woning en behoeften, zoals het benodigde vermogen, de diepte van de boring, het verleggen van leidingen, zone regeling, de installatie van een buffervat en de tapwaterbehoefte. 

Dit maatwerk ziet u terug in onze gedetailleerde offerte. Indien nodig kunnen wij ook een warmteverliesberekening verzorgen en de benodigde aanpassingen aan uw bestaande afgiftesysteem maken.

Vraag nu een offerte aan bij ARA boringen.

Stappen naar aardwarmte voor particulieren

Aardwarmte installatie begint met de grondboring, wat doorgaans ongeveer 2 dagen in beslag neemt. In overleg bepalen we de meest gunstige positie, die minimaal 1,5 meter van de gevel op uw eigen terrein moet zijn. Indien nodig wordt er op minimaal 7 meter afstand een tweede lus geplaatst.

Vervolgens verzorgen we het verleggen van de lussen naar de technische ruimte en verbinden we ze. De hoofdleidingen worden via een mantelbuis vanaf de lus naar de technische ruimte geleid. Indien nodig kunnen we ook onder de fundering boren. De leidingen worden elektro-lassen aan elkaar verbonden voor een betrouwbare verbinding. Het systeem wordt gevuld met glycol vloeistof en getest op lekkage.

De laatste stap omvat de installatie van de warmtepomp en de aansluiting op uw afgiftesysteem. De warmtepomp en bijbehorende componenten (zoals een expansievat, leidingen en eventueel een buffervat) vereisen een ruimte van 100 x 80 x 190 cm (B x D x H). De vloer moet een draagvermogen van 360 kg/m² hebben. In overleg met onze monteur wordt de gewenste temperatuur ingesteld, wordt het systeem uitgelegd en kunnen indien gewenst verschillende zones worden ingesteld.

Efficiënt en betrouwbaar

Het hart van het aardwarmtesysteem is de warmtepomp. Deze kan eenvoudig worden bediend via een app en bij voorkeur wordt deze door ARA Boringen gemonitord, zodat we op afstand kunnen zorgen dat de warmtepomp efficiënt zijn werk doet. ARA Boringen biedt een garantie van 2 jaar op de warmtepomp.

Benieuwd of uw huis geschikt is voor  verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01