Skip to main content
Warmtepomp subsidie aanvragen particulier, de Rijksoverheid biedt subsidies aan bedrijven en particulieren voor duurzame warmte-installaties.

Subsidie voor waterpompen

Bij een renovatie van een woning die voor 30 juni 2018 is aangevraagd, is het mogelijk om via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een subsidie aan te vragen voor warmtepompen. Deze subsidie, genaamd de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), is bedoeld om woningeigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de traditionele verwarmingsmethoden, zoals cv-ketels op gas. Het maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals de warmte in de lucht, bodem of het grondwater, om de woning te verwarmen en van warm water te voorzien. Het gebruik van warmtepompen draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verlagen van de energierekening.

Warmtepomp subsidie aanvragen particulier

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de woning waarin de warmtepomp wordt geïnstalleerd vóór 30 juni 2018 zijn aangevraagd voor renovatie. Dit betekent dat als je jouw woning vóór die datum hebt aangevraagd voor renovatie, je mogelijk in aanmerking komt voor de subsidie. Het doel van deze voorwaarde is om woningeigenaren te stimuleren om bij renovaties direct te kiezen voor duurzame oplossingen, zoals warmtepompen.

De subsidieaanvraag verloopt via de RVO-website, waar u het aanvraagformulier kunt invullen en indienen. Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en de energieprestatie van de installatie. Op de website van de RVO is een lijst te vinden met de warmtepompen die in aanmerking komen voor de subsidie en de bijbehorende subsidiebedragen.

Het aanvragen van de subsidie voor warmtepompen is een goede manier om de kosten van de installatie te verlagen en de terugverdientijd te verkorten. Het kan ook een stimulans zijn om te kiezen voor een duurzame verwarmingsoplossing en zo bij te dragen aan een groenere toekomst.

 

 

Bron: warmtepomp subsidie RVOBenieuwd of uw huis geschikt is voor  verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01