Skip to main content
Ontdek de efficiëntie van warmtepompen: bespaar tot 70% energie. Realiseer duurzaam verwarmd wonen met Ara Boringen

Hoe efficiënt is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige oplossing voor het verwarmen van woningen. Maar hoe efficiënt is een warmtepomp eigenlijk?

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van een ingenieus systeem om warmte uit de omgeving te halen en deze naar een hoger temperatuurniveau te brengen, zodat het gebruikt kan worden om een woning te verwarmen. 

Waarom is een warmtepomp efficiënt?

De efficiëntie van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de COP-waarde (Coefficient of Performance). De COP-waarde geeft aan hoeveel warmte-energie een warmtepomp kan leveren in verhouding tot de hoeveelheid elektrische energie die ervoor nodig is. Bijvoorbeeld, een warmtepomp met een COP-waarde van 4 kan 4 eenheden warmte produceren voor elke eenheid elektriciteit die wordt verbruikt.

De hoge efficiëntie van warmtepompen is te danken aan het feit dat ze warmte uit de omgeving halen in plaats van deze te genereren. 

In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, zoals gasgestookte ketels, kunnen warmtepompen tot wel 50% tot 70% energie besparen. Dit komt doordat ze slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig hebben om de warmte uit de omgeving te verzamelen en op te waarderen.

Daarnaast hebben warmtepompen het voordeel dat ze in staat zijn om zowel te verwarmen als te koelen. Dit maakt ze het hele jaar door een efficiënte oplossing voor een comfortabel binnenklimaat.

ARA boringen

Bij Ara Boringen zijn we gespecialiseerd in het realiseren van aardwarmteboringen en het installeren van warmtepompen voor duurzaam verwarmd wonen. Ons installatieteam zorgt ervoor dat uw warmtepomp vakkundig geplaatst wordt en naadloos wordt aangesloten op uw afgiftesysteem.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van duurzaam verwarmd wonen met een aardwarmtepomp.Benieuwd of uw huis geschikt is voor  verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01