Skip to main content
Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Neem contact op met ARA Boringen voor meer informatie over plaatsen warmtepomp

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Het gebruik van warmtepompen als duurzame verwarmingsoplossing wint snel aan populariteit. Veel huiseigenaren overwegen de overstap te maken naar deze energie-efficiënte systemen. 

Maar voordat u de beslissing neemt om een warmtepomp te installeren, is het belangrijk om te weten of uw huis geschikt is voor dit type verwarming. 

Isolatie van het huis

Een goed geïsoleerd huis is essentieel voor een efficiënt gebruik van een warmtepomp. De algemene stelregel is dat een huis dat voor 2000 is gebouwd, additionele isolatie nodig heeft. 

Met een warmteverliesberekening kunt u  het beste bepalen of uw huis geschikt is, dit kan je laten uitvoeren door een professioneel bedrijf, de kosten hiervoor bedragen ongeveer 300 euro. ARA boringen kan ook een eenvoudige berekening maken als wij voldoende informatie over uw huis verkrijgen. Dit geeft in het algemeen een goede indruk. 

Type verwarmingssysteem

Een warmtepomp werkt met lagere temperatuur dan een CV ketel en heeft daarom een groter oppervlakte van afgifte nodig. Een vloerverwarming is heel geschikt, bij radiatoren is het nodig om deze te optimaliseren door middel van het aanbrengen van ventilatoren en het vergroten van de radiatoren. In sommige gevallen is het nodig om laag temperatuur radiatoren aan te schaffen. 

Beschikbare ruimte

Warmtepompen vereisen fysieke ruimte voor installatie. Controleer of u voldoende ruimte heeft in je huis, zoals een technische ruimte, kelder of buitenruimte, om de warmtepomp en alle benodigde componenten te plaatsen.  Het liefst op de begane grond omdat een warmtepomp zwaar en groot is, het is niet altijd mogelijk om deze naar boven te vervoeren.

ARA Boringen

Als u twijfelt of uw huis geschikt is voor een warmtepomp, is het verstandig om advies in te winnen bij een professionele installateur van ARA Boringen. Onze experts kunnen je helpen bij het beoordelen van de haalbaarheid en het maken van de beste keuze voor uw specifieke situatie.Benieuwd of uw huis geschikt is voor  verwarmen met aardwarmte? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Engewormer 18a, 1531MV, Wormer
ARA Kantoor: 06 39632486
info@araboringen.nl

Gecertificeerd BRL2100/11000 en 6000/21, ISSO9001 en VCA-Vol
Kvk: 72387831
IBAN NL16TRIO 03 7934 1336
BTW nr: NL859093414B01